De första passen med en ny kund

NewCustomerSå, hittills jag ju beskrivit min morgonrutin fram till mitt första arbetspass. Eftersom jag är PT i min egen firma så är jag inte fast anställd på något gym, utan man kan själv anlita mig privat. Alla PT-pass jag genomför sker dock i gym-miljö, så därför har jag självklart medlemskap på alla de stora kedjorna. Jag kan åka överallt i Stockholmsområdet, men kom ihåg att jag blir tvungen att ta betalt för min restid, så det kan bli dyrt om det är alldeles för långt bort från mig (jag bor på Kungsholmen). Om träningspassen sker någonstans på Kungsholmen eller i Vasastan (eller på delar av Söder – framförallt Hornstull) tar jag självklart inte betalt för någon restid!

Så, klockan tio eller elva börjar normalt min första PT-timme, och den utformar jag tillsammans med min kund. Och jag har verkligen alla typer av kunder – det är faktiskt det absolut härligaste med mitt jobb! Jag är PT åt både män och kvinnor som är i sitt livs form och faktiskt till och med tävlar inom både fitness och tyngdlyftning, och samtidigt har jag många kunder som antingen är väldigt unga eller redan har gått i pension, som antingen vill börja träna för första gången i livet, eller som helt enkelt mest är sugna på att komma tillbaka i form.

De träningspass jag genomför som PT är i regel fokuserade kring styrketräning – jag tycker inte att det är så stor idé för folk att betala mig för att stå bredvid när de springer på löpbandet. Jag brukar fokusera de första passen på att lära känna min kund och försöka lista ut vilken typ av träningsrutin som kan passa in i dennes livsstil. Jag frågar mycket och testar en hel del olika typer av övningar för att vi så snabbt som möjligt ska kunna hitta den mest effektiva träningsformen.