Den laserskarpa hjärnan

Jag känner mig lyckligt lottad och jag skulle nog säga att jag lever i den bästa av världar. Att kunna träna och sen bara sätta sig ner med datorn och spela poker eller nått annat roligt spel hos redbet sverige sätter ytterligare guldkant på tillvaron.

Att jobba med träningscoaching med hjälp av digitala hjälpmedel passar mig som handen i handsken. För det första så hjälper jag människor att bygga upp sig själva och bli en bättre, sundare och starkare version av sig själva. Att tjäna pengar på detta är naturligtvis en ynnest. Det hade inte varit möjligt för några år sedan men med hjälp av digitala innovationer känns ingenting omöjligt längre. Allt fler väljer att jobba på det här viset och både frilansande och distansarbete växer lavinartat.

För det andra så tillhör pokern min absoluta favoritsysselsättning när jag vill ha lite egentid och relaxa. Pokern gör för knoppen det träningen gör för kroppen och jag tycker att dessa mina båda intressen kompletterar varandra oerhört bra.

För den som inte spelar poker kan det kanske vara svårt att förstå vad det är som spelet gör för knoppen. Vad som händer när man spelar är att man får ett starkt fokus och glömmer allting bortanför spelbordet. All tankeverksamhet läggs på pokern men det är inte ansträngande. Svårt att förklara men hjärnan arbetar laserskarpt under fokus och det är en oerhört skön känsla.

Det kanske kan tyckas motsägelsefullt att man kan relaxa och ha fullständigt fokus samtidigt men det är så jag upplever det. När man fokuserar på pokern och glömmer allt annat så rinner all eventuell stress av. Alla tankar på morgondag, ekonomi, jobb och planering är som bortblåst vid pokerbordet och det är oerhört avslappnande och vilsamt samtidigt som hjärnan arbetar med laserskärpa. Jag säger som Ingemar Stenmark; Hä gau int förklär för den som int begrip.