Färdigtränat för dagen

finishedJa, då var det dags för mig att avsluta berättelsen om min vardagsrutin, och det tänkte jag göra på absolut bästa möjliga sätt – nämligen med min absoluta favoritdel av dagen.

Och det är just den här delen av min rutin som brukar chocka de allra flesta som jag berättar om den för, och samtidigt den som gör folk mest positiva till mina träningstips. För när jag är färdig med mitt sista arbetspass, vanligtvis vid antingen klockan fyra eller fem, då lägger jag helt ner träningen för dagen! Jag har då kört ett löppass på morgonen och ett kort men intensivt styrkepass på lunchen, och sedan får det faktiskt vara bra! För en sak som många människor faktiskt tycks glömma bort, är att för mycket träning verkligen sliter på kroppen. Våra kroppar är inte byggda för att träna hur mycket som helst – det gäller att uppnå balans.

Så när jag är klar med jobbet går jag hem, byter om och sen släpper jag träningen tills nästa morgon. Och vad gör jag då? Jo, jag har roligt, såklart! Antingen går jag ut och äter middag med några vänner, eller så kanske jag lägger mig i soffan och tittar på någon tv-serie ett par timmar innan jag beställer hem en pizza eller en sushi. För trots att jag tror på att äta sunt så tror jag faktiskt ännu mer på att motivera sig själv genom att unna sig det man älskar! Ja, inte käkar jag pizza varje dag – eller ens varje vecka, för den delen – men ett glas gott vin och en fin pasta är ingenting jag anser vara en synd.

Mitt motto är helt enkelt att träna lagom hårt och leva lyckligt. Träning ska göra livet bättre, inte sätta gränser för det! För i slutänden är det allra viktigaste såklart att vara lycklig!