Matlåda till lunchen!

7ee95b2b9f84281ff1d96227514f7c60Som jag berättade i mitt förra inlägg så har jag själv alltid med mig matlåda till lunchen. För om man går ut och äter sin lunch på restaurang kan man nästan vara helt säker på att man kommer få i sig både onödigt fett och onödiga kolhydrater – kanske framförallt socker. Det här gäller förstås mest om man går på vanliga lunchkrogar och äter saker som dagens rätt. Faktum är ju att det finns väldigt många hälsosamma lunchalternativ där ute nuförtiden – vi har helt enkelt blivit mycket mer medvetna om vad vi äter på sistone.

Och visst är det bra att det finns hälsosamma alternativ, men jag brukar ändå råda alla mina kunder att laga och ta med sin egen mat till lunch. Dessutom tycker jag inte att det är att gå för långt att väga maten – jag gör det själv, och jag får alltid bra resultat när jag har kontroll på hur mycket mat jag stoppar i mig. För ett vanligt misstag är att tro att så länge man bara äter nyttiga saker, så kan man äta precis hur mycket som helst! Jag vet inte hur många gånger jag sett folk gå på LCHF eller Atkins och kompensera bristen på kolhydrater med att äta helt vansinniga mängder kött, och sedan undrat varför de inte går ner i vikt! Så – se till att väga maten, i alla fall till en början, så att du får koll på hur mycket du ska äta.

Efter lunchen är det dags för ytterligare två eller tre PT-timmar – i alla fall dagar när allting flyter på som det ska. Ofta byter jag gym efter lunch, eftersom det är ganska ovanligt att jag får till träffar med så många kunder på samma ställe på en och samma dag. Så, efter att jag har avslutat dagens PT-timmar vid klockan fyra eller fem, så är det dags för den sista delen av min vardagliga rutin. Men den får ni läsa om i nästa inlägg!